Hvad er Kryptovaluta?

I dette indlæg vil vi tale om, hvad kryptovalutaer er, og hvad de gør. Kryptovalutaer kan defineres som digitale valutaer, der bruger kryptografi til sikkerhed. De fungerer uden centralmyndighed eller banker; i stedet sker overførslerne mellem brugerne direkte gennem en blockchain (et peer-to-peer-netværk). Det betyder, at der ikke er nogen transaktionsgebyrer, og at du kan sende penge internationalt uden problemer!

Du kan købe kryptovaluta her:

Coinbase hjemmeside (For nybegyndere)

Binance hjemmeside (For eksperter)

Kryptovaluta kan sendes internationalt uden gebyrer

Det betyder, at der ikke er nogen transaktionsgebyrer, og at du kan sende penge internationalt uden problemer! Der er et vigtigt punkt at nævne: Denne type valuta er slet ikke trykt – den bærer værdi ved at være lagret i skyen (på nettet). Indhold: I dette indlæg vil vi tale om, hvad kryptovalutaer er, og hvad de gør. Kryptovalutaer kan defineres som digitale valutaer, der bruger kryptografi til sikkerhed. De fungerer uden en central myndighed eller banker; i stedet foretages overførsler mellem brugere direkte gennem en blockchain (et peer-to-peer-netværk)

Det hele startede med Bitcoin…

Den største og mest kendte kryptovaluta er Bitcoin. Bitcoin blev opfundet tilbage i 2008 og er vokset støt lige siden da. Det er på tide, at vi holder op med at tænke på dem som “valutaer”, men mere som aktiver med potentiale – ligesom aktier.Prisen for en Bitcoin er steget betydeligt i løbet af de sidste par år og er stadig i en opadgående tendens.

Hvad gør kryptovaluta så værdifuld?

Noget af det, der gør den så værdifuld, er dens potentielle anvendelse som valuta i hele verden, fordi den kan sendes overalt på få minutter uden transaktionsgebyrer.

Det er også decentraliseret – hvilket betyder, at der ikke kun er én central myndighed, der kontrollerer alt (ligesom med din bankkonto). Der er mange mennesker, der mener, at det, der virkelig adskiller kryptovalutaer fra det, vi kender nu, er det, de kalder “smarte kontrakter” Disse smarte kontrakt aftaler kører præcis som programmeret af to eller flere parter – uden at der er behov for en tredjepart til at håndhæve dem. Det betyder, at hvis du sender penge til udlandet, kan du i stedet for at vente dage før du får en bekræftelse tilbage på, om pengene er modtaget.

Hvor kan man købe kryptovaluta?

Hvor kan man købe kryptovaluta?

For at købe kryptovaluta skal du have en bruger på en markedsplads. Det er hjemmesider som du kan stole på vil håndtere din kryptovaluta godt. Coinbase er en af de mest populære udvekslinger af kryptovalutaer, fordi den har en veludviklet grænseflade og lave gebyrer.

De bedste kryptovaluta børser er:

  • Coinbase
  • Binance
  • Markets

Der er også mange andre måder at købe kryptovalutaer på, f.eks. gennem Local Bitcoins eller BitQuick. Disse har lavere handelsvolumen, men de kan være værd at tjekke ud, hvis du ved, hvad du gør, og ikke ønsker at betale høje gebyrer.

Hvad er Etherium?

Etherium er en populær mønt, der kan bruges til at sende og modtage penge. Det er blevet den mest værdifulde digitale valuta, der findes, med en individuel enhed af den, der er over 1000 USD værd i januar 2018. Etherium forkortes ofte ETH, som står for “Ethereum” – efternavnet på møntens stifter.

Læs mere om Etherium her →

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin er den mest populære kryptovaluta. Bitcoin blev oprettet i 2008 af en ukendt person under navnet Satoshi Nakamoto. Transaktioner foretages uden mellemled – dvs. uden banker! Der er kun to krav: Du skal bruge en computer og en internetforbindelse for at få adgang til denne valuta. Du kan købe hvad som helst fra hvor som helst og når som helst, så længe det erhvad du har råd til.

Læs mere om Bitcoin her →

Hvad er Maker?

Maker er det, de kalder en “decentral autonom organisation” (DAO) – med andre ord er det en institution, der kører uden nogen central myndighed. Den opererer på Ethereum-blockchainen og har sit eget digitale token kaldet Makers, som kan bruges til at betale for transaktioner eller som sikkerhed i kontrakter.

Hvad er Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) er det, som mange kalder en “fork” af Bitcoin. En fork sker, når en opdatering af koden deler blockchainen i to versioner – i dette tilfælde en med større blokke og hurtigere transaktioner. Den oprindelige Bitcoin fortsætter som BTC, mens BCH blev skabt for dem, der ønskede at slippe af med nogle regler, som de mente var for restriktive.

Hvad er Ripple?

Ripple XRP har set sin værdi skyrocket i løbet af de seneste måneder, fordi det, de gør, erfor det, verden har brug for lige nu. De er en virksomhed, der arbejder på at gøre det hurtigere, billigere og mere pålideligt end nogensinde før at sende penge overalt i verden.

Hvad er Litecoin?

Litecoin (LTC) blev skabt som et alternativ til Bitcoin – med hurtigere transaktioner og lavere gebyrer for internationale overførsler, men uden al dens historie i tilknytning hertil. Grundlæggeren Charlie Lee ønskede at skabe noget lignende, men han ville ikke have det bundet af det, som Satoshi Nakamoto havde gjort. Han var heller ikke ude efter profit eller berømmelse; hans grunde var meget mere enkle: “Han vil bare have folk til at købe deres pizza”

Hvad er Ethereum Classic?

Ethereum classic (ETC) opstod, da der var uenighed mellem udviklerne om, hvordan kryptovalutaer skulle væreskaleret. Udviklerne kunne ikke nå til enighed, og det resulterede i en opsplitning af kæden – de, der ønskede Ethereum Classic (ETC), gik deres egen vej, mens andre fortsatte med det, der nu er kendt som Ethereum (ETH).

Hvad er IOTA?

IOTA har eksisteret i over fire år, men det er stadig ikke kendt i Nordamerika. Det gør dog bølger i Europa: Så sent som i sidste måned indgik de et samarbejde med Scandinavian Airlines flyvninger, så passagererne kunne betale for mad eller underholdning ved hjælp af kryptovaluta. Det gør dem til et af de første flyselskaber, der accepterer betalinger i digital valuta!

Hvad er Zcash?

ZCash (ZEC) blev skabt som en “betroet form for private penge” – det betyder i bund og grund, at det kan bruges til at foretage overførsler anonymt. Valutaen bruger nul-kendskabskryptografi og har ingen begrænsninger på, hvad ejeren gør med sine midler. Transaktioner registreres på en åben blockchain-platform, så de er fuldt gennemsigtige og kan verificeres af tredjeparter.

Hvad er Dogecoin?

Dogecoin var hvad de kalder en “joke valuta” – i første omgang eksisterede den kun som et internet meme. Denne kryptovaluta brugte ligheden af Shiba Inu-hunden fra det populære 90’er-show kaldet Doge til at få folk til at grine og derefter tage dem alvorligt. Stifteren ville se, hvad der ville ske, hvis han skabte noget, der ikke blev taget alt for alvorligt: Hvad er valutaer egentlig værd? Hvis vi ser bort fra dens oprindelse et øjeblik, er dette, hvad du skal vide om dogecoins i 2018: Deres markedskapital (den samlede værdi af alle tilgængelige mønter) er steget med over 500 % siden sidste år!