Hvad er Bitcoin? En omfattende guide

Bitcoin er en kryptovaluta. Den nemmeste måde at beskrive den på ville være som digitale penge. Den blev udtænkt af en anonym person eller gruppe af personer under navnet Satoshi Nakamoto og udgivet som open source-software i 2009. Bitcoin er ikke bakket op af noget fysisk, som f.eks. guld; bitcoins handles online, hvilket også gør dem til en råvare.

Du kan købe Bitcoin her:

Coinbase hjemmeside (For nybegyndere)

Binance hjemmeside (For eksperter)

Hvad koster en Bitcoin?

En bitcoin kan i øjeblikket købes for ca. 300.000 danske kroner med en pris, der svinger afhængigt af efterspørgslen fra købere og sælgere på en given dag. Hvor kan du købe bitcoin? Du kan købe bitcoin gennem en kryptovalutabørs, mæglere eller fra individuelle sælgere. Bitcoin-børser er den nemmeste måde at købe bitcoins online på i en gennemsnitlig persons “krypto-portefølje” Man kan f.eks. bruge Coinbase og sin bankkonto til at købe BTC på GDAX (en handelsplatform for mange forskellige kryptovalutaer). Andre populære børser omfatter Circle og Kraken.

Prisen på bitcoin bestemmes af, hvad folk er villige til at betale på et givet tidspunkt eller sted, fordi der ikke er noget specifikt marked, der fastsætter prisen, som andre valutaer som f.eks. amerikanske dollars gør. Forbeholdet kommer med dens ekstreme volatilitet: I løbet af de sidste 12 måneder har den svinget mellem 3000-$10000 pr. mønt, før den stabiliserede sigpå mellem 4000 og 5000 dollars.

Dette er ikke en perfekt valuta, fordi dens værdi kan svinge drastisk på kort tid, og gebyrerne for at købe eller sælge bitcoins er høje (normalt omkring 0,25 % pr. transaktion).

Hvor mange Bitcoins er der?

Ifølge Bitcoin-graferne var der pr. 29. november 2017 16,77 millioner bitcoins blevet udvundet indtil videre ud af de 21 millioner mønter, der i sidste ende vil eksistere – det er 80 %. Blokbelønningen for minedrift af bitcoins blev reduceret med 50% fra 25 BTC til 12,50 BTC den 11. juli 2016; denne reduktion fortsætter hvert fjerde år i henhold til de forudbestemte regler, indtil alle 21 millioner bitcoins er blevet minet, hvorefter dette antal ville blive halveret igen – hvilketville resultere i en reduktion til kun 0,25 bitcoins.

Hvor kan man købe bitcoins?

Coinbase er et af de mest populære og troværdige steder at købe bitcoin. For at tilmelde dig skal du blot bruge din e-mailadresse og en adgangskode – det tager kun et par minutter.

Du kan handle Bitcoin her:

Coinbase hjemmeside (For nybegyndere)

Binance hjemmeside (For eksperter)

Bitcoin-automater giver folk mulighed for at købe bitcoins med kontanter i 34 stater i USA ved at indbetale penge i en automat (den første Bitcoin-automat blev installeret i oktober 2013). Der findes omkring to dusin forskellige typer af automater rundt om i verden, der veksler Bitcoins til forskellige valutaer i henhold til vekselkurser fastsat på bestemte datoer – disse omfatter traditionelle valutavekslinger som banker eller mæglere; peer-to-peer-markedspladser, hvor købere møder sælgere online; direkte salg fra individuelle ejere via websteder som eBay eller localbitcoins, som kun træder i kraft efter et personligt møde på aftalte sted.

Kan man købe Bitcoin med mobilepay?

Der er mange som efterspørger at kunne investere i Bitcoin med MobilePay. Det er desværre ikke muligt på nuværende tidspunkt, da der er ikke er nogen danske kryptobørser. Du skal i stedet oprette dig som bruger på Coinbase eller Binance for at kunne handle med Bitcoin.